Everyone of us is unique..be the best of you... inside and outside...

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου τύπου Black Forest σε ποτήρι




Σήμερα εγκαινιάζω στο blog στήλη με εύκολες και γρήγορες συνταγές δικής μου εμπνεύσεως ή που έχω ξεσηκώσει από αλλού, πάντως σίγουρα δοκιμασμένες και εγκεκριμένες! Συνταγές χωρίς πολλά πολλά για εμάς τα πολυάσχολα κορίτσια που δεν έχουμε χρόνο αλλά δεν θέλουμε να υστερούμε πουθενά!
Το σημερινό γλυκάκι είναι πανεύκολο, απολαυστικό, σχετικά υγιεινό και το τρως χωρίς πολλές τύψεις. Θα χρειαστείτε τα εξής:
 Υλικά (για 4-6 ποτήρια)
- 1 φακελάκι ( 215 γρ.) Κρέμα Ζαχαροπλαστικής 
  MORFAT Στιγμής με γεύση Σοκολάτα
- 400 ml (δύο φλυτζάνια) φρέσκο γάλα 1-1,5% λιπαρά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα κεράσι (κατά
  προτίμηση σπιτική ή βιολογική)
Εκτέλεση
 Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τη σκόνη σοκολάτας από το φακελάκι με το γάλα στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά να γίνει μια απαλή κρέμα. Βάζουμε στην άκρη το μίξερ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τη μαρμελάδα ανακατεύοντας πολύ καλά να πάει παντού. Γεμίζουμε ποτήρια με ποδαράκι (για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αν πρόκειται να σερβίρουμε σε τρίτους) ή απλά ποτήρια ή γυάλινα μπωλάκια ή δεν κάνουμε τίποτα απ'όλα αυτά και αφήνουμε το μείγμα στο μεγάλο μπωλ για να γουρουνιάσουμε μόνες μας όταν παγώσει και για να μην πλένουμε και πολλά σκεύη. 
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες 
(αν αντέξουμε) να παγώσει. 'Ετοιμο! Enjoy!!!


tips and tricks:
- Εγώ δεν ασχολήθηκα με το food styling αλλά μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω τριμμένη κουβερτούρα και ένα κερασάκι γλυκό.
- Μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα αντί για κεράσι αλλά δεν εγγυώμαι ότι θα βγει εξίσου νόστιμο.
- Κάθε 80γρ. έτοιμης χτυπημένης κρέμας αντιστοιχούν σε 156 θερμίδες.